Zelfingenomen verrijk ik mijzelf

 
Zoals zo vaak begin ik vol goede moed een blog te schrijven over een idee dat vaag opborrelt, op een plek ergens onder mijn hersenpan. Ik kan het nog niet helemaal duiden, maar 'het' wil er wel uit. Het wil geschreven worden. Het kiest voor bestaansrecht. Het is een kiem, die zich ontwikkelen wil tot een volwaardige levensboom. Ik weet nog niet precies hoe en wat, maar ik ben hoe dan ook enthousiast en doelgericht. Ik (in de vorm van OnTrack) wil, denk ik, uitleg geven over mijn aankomende workshop. Ik wil potentiële deelnemers aanspreken. Ik denk te willen. Ik denk, dus ik besta.

Bestaansrecht

Bestaansrecht zonder cliënten, is als een bestseller zonder lezers en als een talent zonder potentie. Potentie is een energiestroom die liefdevolle zorg nodig heeft. Zonder voeding geen groei. Vlug beginnen dus!

Richting aan je leven

Ik start met de titel op te schrijven: Blog- De kracht van gedachten... Ik type verder. Dat gaat best lekker. De formuleringen vormen zich moeiteloos op mijn digitale schrift. Een half uur later lees ik mijn zwart op wit gedrukte woordenstroom terug. Ik merk dat de verhaallijn mij geheel ergens anders brengt, dan het promoten van deelname en het uitleggen van mijn stokpaardje om positief te denken. Ik wil schrijven over de energetische dynamiek van woordkeuzes en het vermogen om met affirmaties richting te geven aan je leven. Ik wil uitleggen hoe mijn honden het onderbewustzijn spiegelen, in relatie tot zelfbeperkende overtuigingen. Ik wil vertellen over intuïtieve- en spirituele symbolen, die betekenis geven aan je levenspad. In plaats hiervan lees ik geheel iets anders. Huh, waar is het positieve power potentieel gebleven?

In de macht van de kiem

Ik geef mij enigszins aarzelend over aan de verder ontspruitende kiem. 'Het' leidt mij. Eerst maar eens de titel aanpassen. "Zelfingenomen verrijk ik mijzelf met behulp van de goedgelovigen". Deze woorden klinken mij in eerste instantie alles behalve positief in mijn bloggende oren. In plaats van de kracht van woorden, schrijf ik ten behoeve van de kracht van de kiem. Ben ik in de macht van de kiem? Liever smoor ik dit in de kiem! Met een lichte huivering lees ik verder:

Daar heb je weer zo iemand!

Jouw diepliggende overtuigingen over jezelf weerspiegelen op je levenspad. Ik snap dat dit vaag klinkt en dat je hier niet zo veel mee kunt. Wellicht doe je het zelfs af als spiritueel geleuter, gezwets in de ruimte of bedrog van de bovenste plank. "Daar heb je weer iemand die zichzelf als hoogsensitief ervaart, zelfingenomen is en rijk wil worden in contact met de goedgelovige medemens ".
Ik moet je zeggen, die laatste zin klopt absoluut! Daar herken ik mij, eerlijk is eerlijk, volkomen in en trots dat ik daar op ben! Nou ja, misschien kijk ik anders naar de gebruikte woordkeuzes. Ik geef de voorkeur aan de meer positieve variant, van rijkdom en goedgelovigheid. Lees vooral verder en beoordeel zelf en veroordeel niet.
 

De kracht van de kiem

Ik ben inderdaad hoogsensitief en dat omarm ik in alle liefde. Ik voel en neem waar. Ik spiegel. Ik krijg in contact met mensen, signalen door waardoor de ander zichzelf emotioneel kan verrijken (dat is de echte rijkdom, niet financieel maar spiritueel). Dit spiegelbeeld staat mij aan, het verrijkt mij. Noem mij dus gerust zelfingenomen. Een ander woord hiervoor is trots. Een woord bevat energie. Energie straal je uit en hiermee trek je aan. In mijn situatie trek ik goedgelovige mensen aan. Goed kan alleen maar positief zijn. Onbevangen, oordeelloze, liefdevolle mensen, die in zichzelf mogen gaan geloven. Dat betekent het voor mij. Wat een verrijking. Geen oordeel over een ander en geen oordeel over jezelf. Oordelen zijn negatieve affirmaties. Negatieve gedachten. Je bent wat je denkt. De kracht van het denken. De kracht van de kiem! De kiem van jouw levensboom, op jouw levenspad.

Wil jij meer zelfliefde en geloof in jezelf manifesteren? Dan helpt OnTrack spiegelcoaching jou. Neem vrijblijvend contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.