Wat heb ik nu weer fout gedaan?

 
"Je kunt doorlopen naar de vergaderzaal, er wordt al op je gewacht!" Een half uur eerder, werd ik telefonisch gesommeerd naar het hoofdkantoor te komen. Ik werk op een andere locatie. Ik werk er nog maar net. Ik woon überhaupt nog maar net in Engeland.

Ik begroet de receptioniste met een onzekere blik, maar ze kijkt verder niet op. Ze is alweer met iets anders bezig. De verkramping in mijn bovenbuik intensiveert met elke stap die ik neem. Ik zou deze fysieke sensatie zo graag als onbeduidend willen afwimpelen, maar de angst is mij inmiddels behoorlijk aangevlogen. Er is geen ontkomen meer aan. "Shit, wat heb ik nu weer fout gedaan"?

Strop

Een denkbeeldige strop, ontspruit zich vanuit de verkrampte bal in mijn bovenbuik en vindt zijn weg omhoog. Het zoekt dwangmatig naar houvast. Deze grip vindt hij, zoals de zwepende beweging van een lasso, door zich te draperen om mijn borstkas. Het ademen verloopt hierdoor stroef. Ik voel een lichte duizeling.

De bezegelde handdruk

Ik loop verder naar de vergaderzaal. De bewegingen die ik maak, voelen als vertraagd aan. Die strop heeft vast ook grip gekregen op mijn armen en benen. Loodzwaar voelt het. Ik leg mijn handen bedachtzaam op de deurklink. Mijn vingers tintelen. Mijn blik strak gericht op mijn handen. Ik druk de klink voorzichtig naar beneden en merk opgelucht dat ik in ieder geval niet tril. De deur gaat open en met enige schroom stap ik de grote ruimte binnen. Ik kijk om mij heen. De heren hebben al plaatsgenomen. Er liggen paperassen keurig gerangschikt op tafel. Papieren uit mijn personeelsdossier. Ze zijn duidelijk goed voorbereid op wat er komen gaat. Ik daarentegen, sta voor een raadsel. Ik voel mij klein en nietszeggend. Ze knikken vriendelijk als reactie op mijn binnenkomst. Angstvallig neem ik plaats, nadat ik hen beiden eerst de hand schud. Onwetend dat ik met deze handdruk, de start van mijn managerscarrière in Engeland bezegel.

Ongeschreven boek

Bovenstaande is een biografisch fragment uit mijn levensgeschiedenis, van bijna 20 jaar geleden. No worries, dit is geen Cliffhanger van mijn levensscript. Deze zal nooit verder beschreven worden. Het is en blijft een ongeschreven boek.

Waar gaat het mij dan wel om? Dit is het meest duidelijke persoonlijke voorbeeld van mijn negatieve kernovertuiging. De overtuiging: "Ik heb vast iets fout gedaan" is een strop gebleken voor mijn eigenwaarde. De eigen verstikkende waarheid van veel mensen, zo blijkt. Het verspilt nodeloos veel energie, door geheel misplaatste stressreacties. Het werkt als een lasso om de nek van een prooidier die vergeefs wil vluchten voor het kwaad. Deze strop verlamt en verstart, meestal ten onrechte.

Wat ik je gun, is om je - net als ik- te bevrijden van deze beperkende gedachtenstrop. Ban de misplaatste stressreacties uit je leven. Eigenlijk word je dan weer een onbeschreven blad in je eigen geschiedenisboek!

Er is een snelle en effectieve manier om dat te doen. Meld je aan voor een EFT sessie om stress uit je leven te bannen. Herschrijf je eigen geschiedenis en voel je emotioneel bevrijd.

Mocht je nog onvoldoende zicht hebben op je eigen beperkende gedachten, dan spiegelen mijn honden je graag. Honden voelen namelijk intuïtief aan hoe jij je voelt of welke eventuele onbewuste gedachtepatronen jou blokkeren. Zij maken dit met hun lichaamstaal zichtbaar. Spiegelen met honden is een liefdevolle, veilige en leuke aanvulling op de stressbehandeling.
 
Merk jij dat jij onnodig heftig reageert op bepaalde situaties en ervaar jij veel stresspatronen door zelfbeperkende overtuigingen?
Wil jij weten hoe EFT jou kan bevrijden van stresspatronen? Voor meer informatie en advies Neem vrijblijvend contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.