Spiegelen met honden, zielsverwantschap

 
De term ‘soulmate’ is een vrij gangbaar begrip in de volksmond. Deze term impliceert dat er een zekere mate van wederzijdse verbinding tussen mensen is. Met name tienermeiden vinden iemand al snel een ‘best-friend-for-ever, een soulmate! En wellicht doen de jongelingen hun vriendschap daar ook volkomen recht mee, maar misschien ook niet. Iets wat gangbaar taalgebruik wordt, doet soms af aan hoe speciaal iets kan zijn. Als alles in de overtreffende trap wordt weergegeven, dan …afijn; je begrijpt vast mijn punt.

Diepe verbinding

Van oorsprong is de zielsverwantschap eigenlijk een spiritueel gedachtengoed en zegt iets over diepere dimensies en zelfs over vorige levens. Om de nuchtere scepticus even gerust te stellen, deze laatste toevoeging heeft verder geen relevantie met deze blog. Ik beloof plechtig met beide benen in de blog te blijven. Ik moest het volledigheidshalve noemen, om te kunnen duiden hoe ‘diep’ een vriendschap of liefdesrelatie ervaren wordt, tussen soulmates en zielsverwanten.
Wat heeft dit alles te maken met ‘Spiegelen met honden’, hoor ik je denken. Nou, dat weet ik zelf dus ook nog niet helemaal. Dat zou ik graag tijdens het schrijven van deze blog, samen met jou, willen onderzoeken. Hopelijk vinden wij samen, in alle verbondenheid, het antwoord! Ik vroeg mij namelijk het volgende af: Kan er een zielsverbinding zijn tussen mens en hond?

Overtreffende liefde

Ik voel namelijk een intense liefde voor mijn twee viervoetige wezens. Liefde die pas voldoende eer krijgt, wanneer ik het in de overtreffende trap beschrijf. Bij nader inzien: ik begrijp die jeugd van tegenwoordig wel! Lief- Liefde- Allerliefst. Ik voel, eerlijk is eerlijk, ‘een diepere dimensie’ in contact met mijn twee honden. Sorry, prozaïsche ongelovige. Ik weet inmiddels niet meer hoe ik, zonder overdreven en zweverige terminologie, verder moet met mijn ‘onderzoek’.

Liefde is…

Hoewel, strikt genomen is liefde gewoon een energetische uitwisseling. Energie is een natuurkundig begrip en derhalve niet zweverig. Wist je trouwens ook dat honden intuïtief inzoomen op je energieveld? Pure natuurkundigen zijn het, van nature! Ze hebben een feilloos empathisch vermogen en vertalen hun inlevingsvermogen met (honden)gedrag en lichaamstaal. Als je heel goed luistert, vertellen ze prachtige verhalen. Als je goed in de hondenspiegel kijkt, zie je prachtige beelden. Als jij je hart openzet, voel je hen onvoorwaardelijk!

Hart en ziel

Want weet je, honden spiegelen met zoveel onvoorwaardelijke liefde, ongeacht hoe je er uitziet, hoe groot of klein je bent, welke achtergrond of ervaring je ook hebt gehad. Ze houden, zonder te oordelen en zonder voorwaarden te stellen, van je. Als dat nu geen echte liefde is! En die pure liefde die mijn honden voor mij voelen, die voel ik in alle wederkerigheid dus zelf ook! Echt waar, die twee raken mij in mijn hart en mijn ziel!
 
Is dat nu zielsverwantschap? Wat vind jij…laat het me weten onder aan deze blog en vertel mij jouw verhaal.

Of wil je wellicht jouw bezieling door de hondenspiegel zien? Doe het wijzer met de Spiegelwijzer! Download dan mijn e-book 'OnTrack Spiegelwijzer', Spiegelen met honden.

5 Comments

 1. Pieter schreef:

  Ik herken helemaal jouw liefde voor jouw honden. Straal je aan alle kanten uit.
  Zielsverwantschap!
  Mooie blog.

 2. Adriana schreef:

  Ik ben gewoon verliefd op mijn hond, hij is mijn batterij. Hij laad mij op. De wereld om mij heen bestaat niet als ik met hem bezig ben. Samen wandelen, spelen, knuffelen maar ook trainen alles geeft zo‘n voldoening dat ik me oprecht gelukkig voel. Ik kreeg vorig jaar de diagnose borstkanker en ging een lang traject in en nog steeds, zonder mijn hond had ik het niet gered. Hij is het beste wat mij is overkomen. Hij voelt mij 100% aan. En ik heb n man en kinderen, maar mijn relatie met mijn hond is van een heel andere dimensie. Hij is mijn soulmate, eerdere honden waren mijn beste vriend maar nooit zoals mijn huidige hond. Hij kwam op mijn pad als opvanghond uit een buitenlands asiel, en vanaf het eerste moment wist ik dat hij zou blijven.

 3. Adriana. Wat een liefdevol bericht, dank je wel!
  Lieve groet (en alle kracht voor je verdere herstel gewenst), Jacqueline van OnTrack

 4. Laurens schreef:

  De liefde van een hond (overigens niet alleen honden) is zonder enige verwachting én onvoorwaardelijk als je jezelf openstelt en de hond ‘binnen’ laat. Het mooie is dat honden intieme momenten samen nooit meer vergeten; de liefde stapelt maar door. En hoe meer je samen optrekt, hoe makkelijker je met elkaar kan ‘praten’. Op het niveau van een vrolijke kleuter. Een trucje van haar: “Ik vind je echt superlief en we gaan nu samen extra ver wandelen, daar zijn we wel aan toe….” Dat is zielsverwantschap want hoe druk je dat anders uit?

 5. Mariette schreef:

  Yes! Zielsverwantschap. Wij zoeken kunnen ons met elkaar verbinden als we ons voor levende wezens openstellen. De buitenkant is slechts de vorm, de verpakking, die we achterlaten als we overgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.