Liefdesverdriet en Emotionele Vrijheid

 
Iedereen heeft in zijn leven wel eens te maken gehad met de overweldigende emotie(s) van liefdesverdriet. De allesoverheersende emotie van een verscheurd hart, die met een niet te stoppen kracht je hele 'zijn' in golvende bewegingen te grabbel gooit, waardoor je struikelt over je vertrapte eigenwaarde en uitglijdt over je eigen wanhoop. Je energieveld is verschrompeld tot een wanhopig straaltje "Verlaat mij niet!".

De één maakt het natuurlijk wat vaker mee dan de ander en laat ik eerlijk zijn...ik durf mijzelf wel een expert te noemen op dit gebied. Ik heb mij dit kunstje, al mijn liefdevolle inspanningen ten spijt, op zeer dubieuze wijze eigen gemaakt. Ik ben een kenner met een grote K, een Liefdesloser met een grote L. The capitol L van Liefde weliswaar. Ik heb mijzelf niet verlaten.

Leven in Liefde

Het lijkt alsof er niets positiefs te halen valt uit een scheidingservaring, maar niets is minder waar. Ondanks de ervaring van volledige afwijzing en controle verlies, win je zelfcontrole en eigenwaarde...wanneer je de golven van paniek en wanhoop doorstaat. Je krijgt diep contact met de kern van je 'zijn', soms zelfs op zielsniveau.

Hoe kan dat ook anders? Je zag de inhoud van je leeggelopen hart open en bloot, gekwetst en afgewezen voor je op de grond liggen. Je hebt elke scherf van je gebroken hart, liefdevol opgepakt en voorzichtig, beetje bij beetje weer terug gestopt. Je hebt elke emotie erkend, aandacht gegeven en doorleefd en bent uiteindelijk tot de conclusie gekomen: Ik heb mijzelf niet verloren, noch verlaten, ik leef in liefde met mezelf!

Dat is natuurlijk de positieve versie van herstel van liefdesverdriet. Vaak echter, vermengen de scherven van je gebroken hart zich met de scherven van je gebroken ego. Het verdriet herkent vaak het onderscheid niet. Die scherven van je ego snijden onnodig diep in je al bloedende hart. Ego is namelijk de gebundelde energie van al je negatieve kernovertuigingen. Het legt een verlammend laagje over je eigenwaarde en zelfacceptatie. Het leidt je naar extra angst en andere negatieve emoties. Het activeert langdurig je stressreactie. Je bent (vaak onbewust) non-stop alert om te kunnen vechten of vluchten... bij jezelf vandaan.

Illusie van herstel

Tijd heelt alle wonden. Over de tijd bouwt je ego zich vakkundig en versterkt weer op. Langzaamaan ontstaat de illusie van herstel...de pijn lijkt minder te worden. Je pakt de draad van je leven weer op. Helaas fluistert je ego jou zachtjes in je oor: " niemand houdt van je" of "je bent het niet waard" of "niemand is te vertrouwen". Je hoort deze fluistering nu misschien zelfs op andere gebieden, zoals je sociale leven of je werk. Je reageert emotioneel heftig op situaties, meer dan passend is. Het ego spreekt constant.

Herken je dat? Met jou vele anderen! Niets menselijks is ons, aan hartepijn lijdende mens, vreemd. De troostende gedachte dat we niet alleen zijn in onze eenzaamheid, schept een band. Het verbindt...nu nog met jezelf!

Emotionele vrijheid

De hartsconnectie met jezelf is de enige weg naar herstel, de weg naar emotionele vrijheid. OnTrack biedt verbinding, verbinding met jezelf door het contact met therapiehonden. Een liefdevolle knuffel maakt het gelukshormoon Ocytocine aan. Dit helpt stressreacties (die van het vluchten of vechten) te verminderen en pijn te verzachten. Bovendien spiegelen honden fracties van je gebundelde ego energie, je negatieve kern overtuigingen. Bewustwording is de eerste stap op het pad van herstel.

Daarnaast ontvang je, desgewenst, helende reiki energie en leer ik je stress reacties uit te doven, door het toepassen van EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT haalt het verdriet niet weg. Verdriet heeft tijd nodig om te helen, het is niet anders. EFT kan wel de scherven van je gebroken ego, die het verdriet onnodig intensiveren,weg filteren. Jij gaat alleen nog uit liefde tegen jezelf spreken. Jij heelt je hart...en wie weet kun jij je dan weer openstellen voor liefde met een ander, of leef je in ieder geval in volledige vrijheid met jezelf!
 
Ben jij benieuwd welke kernovertuiging jouw hond jou spiegelt? Bekijk de spiegelwijzer! Krijg inzicht in jouw ego scherven Download het gratis e-book: Spiegelwijzer, of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek wat EFT jou te bieden heeft, in het herstel van jouw liefdesbreuk. Bel mij, of stuur een Whatsappbericht op 0615330601, dan neem ik z.s.m. contact met je op!

1 Comment

  1. Mirjam schreef:

    Mooi jacq! Top gedaan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.