“Je leven is een prachtige afspiegeling van je ziel”

 
Soms word je geraakt door iets wat je tegenkomt in je leven. Bij mij is dit een klein zinnetje op een kaartenspel dat ik onlangs kocht. Een klein zinnetje met een grote impact, verstopt in een korte inleiding, met langdurige gevolgen.

Er klopt iets (niet)

Ik worstelde nogal met OnTrack Spiegelcoaching. Ik heb namelijk spirituele gaven waar ik mij als coach binnen OnTrack niet mee profileer. Dat wringt. Deze worsteling weerspiegelde in mijn campagnevoering voor OnTrack Spiegelcoaching . Ik profileerde mij namelijk niet. Iets klopte er niet! En dat klopte! Ik zocht afgelopen week spirituele hulp en daarmee ging mijn hart weer vol liefde voor OnTrack kloppen. Ik mag OnTrack veel breder trekken. Mijn honden (honden in zijn algemeenheid) zijn spirituele wezens. Zij maken een zielsconnectie met de ander en weerspiegelen dit. Prachtig! Dat vertel ik iedereen, vol trots. Waarom straal ik mijn persoonlijke spiritualiteit dan niet met net zoveel vertrouwen uit?

Een gave gave

Ik heb namelijk een gave...een hele gave gave! Ik mag mijzelf hier nu eindelijk verder in gaan ontwikkelen. Ik mag deze ontwikkeling bij mijn praktijk van OnTrack Spiegelcoaching gaan betrekken. Dat mag ik. Dan kan ik. Tenminste, dat denk ik. En daar ga ik... dat denken. Dat denken creƫert twijfel. Hoe dan? Hoe betrek ik deze gave gave dan bij het spiegelen met therapiehonden en spiegelcoaching?

Een goed begin (is het halve werk)

Met deze twijfelende gedachte op zak, ga ik winkelen. Mijn aandacht wordt tijdens het winkelen al snel getrokken naar een kaartenspel; spiegelkaarten (van Cheryl Richardson). Okay, daar kan ik misschien wel wat mee. Mijn therapiehonden lezen de mens, ik lees de kaarten. Een goed begin. Ook vind ik wat andere snuisterijen, zoals een hele gave ketting; een hanger van een levensboom met allemaal hele mooie edelsteentjes. De levensboom staat symbool voor onder andere wijsheid, bescherming, kracht en verlossing. Met zijn wortels onderhoudt hij contact met de spirituele onderwereld en met zijn takken reikt hij naar de hemel. Hij bemiddelt zogezegd tussen het godendom en de mensheid. Prachtig hebbedingetje dat ook nog eens de schoonheid en overvloed symboliseert, waar ik mij rijkelijk aan tegoed doe. Ik mag dan een spiritueel mens in ontwikkeling zijn, ik ben ook gewoon heel aards, met een shopbehoefte die niet onder doet voor de gemiddelde Retailtherapy sessie (zoals dat zo mooi in het Engels heet). Ben ik in ieder geval zijdeling met therapie ondersteunende zaken bezig. Eenmaal thuisgekomen open ik de kaartenset. Mijn oog valt meteen op de zin: "Je leven is een prachtige afspiegeling van je ziel". Wow. Eureka. That's it! Dat is mijn antwoord. Daar is de link met OnTrack!

Levenslabyrint

OnTrack refereert aan je levenspad. Zo symboliseert het logo van OnTrack het levenslabyrint. Je eigen ziel wijst je graag de weg op je eigen levenspad. Negatieve gedachten, gevoelens en overtuigingen vertroebelen echter vaak je zicht en soms stap je hierdoor in valkuilen. Je struikelt en staat weer op en vervolgt je weg, maar waar heen? Je ziet door de (levens)bomen het bos niet meer. OnTrack leest je graag de les. Niet in de spreekwoordelijke zin, natuurlijk. Welke levenslessen weerspiegelen er in jouw gedachten, gevoelens en overtuigingen? Hoe reiken jouw takken naar het licht en aarden jouw wortels naar de kern?
 
Ben jij benieuwd welke gave ik verder aan het ontwikkelen ben en waar jij ook je voordeel mee kunt doen? Heb jij valkuilen en patronen die jou herhaaldelijk doen laten struikelen en wil je weten welke levensles hierin weerspiegelt? Mijn therapiehonden en/of ikzelf coachen je hier graag doorheen!
Welke spiegel houdt jouw leven jou voor? Voor meer informatie en advies Neem vrijblijvend contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.